Teknoloji

Redmi 13 5G: Uygun Fiyatlı 5G Telefon Özellikleri Ne Olucak?

Xiaomi’nin bir alt markası olan Redmi, dünya genelinde ağırlıklı olarak orta sınıf Note serisi akıllı telefonlarıyla tanınıyor. Bununla birlikte, 2022’de 5G cihazlarını tanıtmaya başlayan uygun fiyatlı bir numaralı seri de sunuyor. Bu serideki ilk 5G cihazı Redmi 10 5G idi ve markanın Redmi 13 5G adında başka bir bütçe dostu 5G seçeneği üzerinde çalıştığını öne süren söylentiler var. İşte şu anda bildiklerimiz ve bekleyebileceklerimiz.

Redmi 13 5G’nin resmi ya da gayri resmi olarak herhangi bir render ya da görüntüsü ortaya çıkmamış olsa da, selefi Redmi 12 5G ile çıta oldukça yükseltildi. İncelememizde de belirttiğimiz gibi, Redmi 12 5G muhtemelen 15.000’in altındaki 5G akıllı telefonlar arasında en üstün görünümlü ve hissiyatlı cihaz.

Redmi 13 5G’de Snapdragon 4 Gen 2 İşlemci ve LPDDR4x RAM Bekleniyor.

Düz kenarlı cam arka yüzeye ve şık bir kamera tasarımına sahip. Bu tasarım, ilk gününde 300.000 adet satan ve yalnızca Hindistan pazarında bir aydan kısa bir süre içinde 1 milyon adet satış rakamını aşan Redmi 12 5G’nin başarısında önemli bir rol oynadı. Markanın bu başarılı tasarım yaklaşımını geliştirmeye ve üzerine inşa etmeye devam etmesi muhtemel.

Redmi 13 5G’de Snapdragon 4 Gen 2 İşlemci ve LPDDR4x RAM Bekleniyor.

Redmi 13 5G’nin Snapdragon 4 Gen 2 işlemci ile piyasaya sürüleceği söyleniyor. Bu, Redmi 12 5G’de de kullanılan Qualcomm kampından giriş seviyesi bir 5G çipi. Bunu göz önünde bulundurarak, cihazın geçen yılki modelle benzer bir performansa sahip olmasını bekliyoruz.

Redmi 12 5G ile ilgili değerlendirmemizde, herhangi bir endişeyle karşılaşmadan sorunsuz bir performans gözlemledik. Bununla birlikte, cihazın LPDDR4x RAM ve UFS 2.2 depolama alanı kullandığını belirtmek gerekir. LPDDR5x RAM’e bir yükseltme beklemesek de, Redmi 13 5G’ye UFS 3.1 depolama alanının dahil edilmesi önemli bir gelişmeyi temsil edecek ve potansiyel olarak cihazda daha hızlı yükleme sürelerine yol açacaktır.

Geçen yılki model, 2460 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 90Hz yenileme hızına sahip etkileyici bir 6,79 inç ekrana sahipti. Bir LCD panel kullanmasına rağmen, yine de güçlü renkler üretmeyi başardı ve 12K altı fiyat aralığındaki rakiplerinden sıyrılmasını sağladı. Redmi 13 5G’ye AMOLED ekran takmak fiyatı yükseltmeden zor olacaktır, bu nedenle başka bir FHD+ LCD ekranla gelmesini bekliyoruz.

Bununla birlikte, geçen yılki modele göre önemli bir yükseltme stereo hoparlörler eklemek olacaktır. Stereo hoparlörlerin artık çoğu akıllı telefon serisinde yaygın olduğu düşünüldüğünde, Redmi’nin bunları Redmi 13 5G’ye dahil etmesi iyi bir fırsat.

Bir rapor, Redmi 13 5G’nin geçen yılki modelle aynı 5.000mAh bataryaya sahip olacağını iddia etti. Bununla birlikte, hızlı şarj küçük bir iyileştirme ile 18W’dan 33W’a yükseltilecek. Pil boyutu doğrulanmamış olsa da, 3C sertifikasyon listesi cihazın gerçekten de yükseltilmiş 33W hızlı şarj ile geleceğini doğruladı.

Ne yazık ki, Redmi 13 5G’nin kamera özellikleri hakkında herhangi bir sızıntı olmadı. Bununla birlikte, Redmi 12 5G’nin biraz tutarsız bir kameraya (hem 50MP birincil kamera hem de 8MP ön kamera) sahip olduğu düşünüldüğünde, marka yaklaşan modelde kamera sistemini iyileştirmek istiyor olabilir. Herhangi bir donanım değişikliği görmeyebiliriz, ancak daha iyi görüntü işleme umabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu